how to make perfect SARDIN??
bahan:-
bawang merah-1 bijik
bawang putih-2 bijik
cili api-4/5bijik(xnak letak pun xpe..sape yg suke pedas2 boleh la letak)
cili giling(ni x letak pun xpe..nak sedap boleh la letak)
halia(dtitik)
air
minyak
care2 nak masak:-
panas minyak..masukan bawang merah,bawang putih,cili api dan halia...dah naik bau masuk kan cili giling..letak dalam 1 sudu setengah..nak kurang pun boleh..tp jgn sikit sgt..agak2 dah pecah minyak masukkan la sardin...pastu masukan air..air ni jgn letak byk sgt..tkt cair...agak2 korang nak kuah pekat2 buah letak tomato..pastu last sekali letak la garam dgn gule sikit..dah siap...senang kan...
p/s:makan sardin ni sesuai dmakan dgn telor dadar+nasi panas+kicap kipas udang...adoi tibe2 lapo la pulak....mak!!!!!!!!!cpt balik...
No comments:
Post a Comment