madam azlin

madam azlin

Tuesday, May 29, 2012

cuti2 sabah bah part 1

hallu...mood sabah dah makin kurang..so arini gigih gak upload gamba buat tatapan umum xpun sebagai history aku..untuk pengatahuan korang aku pegi sabah lebih kurang 7 hari..dengar mcm lame kan..tp kalau korang gune kan percutian tu betul2 serius x cukup..ni pun byk tmpt ktorg miss nk pegi..xpe ade rejeki next time pegi lagi..

mule2 plan nk upah tourist guide..tp bile fikir2 balik dengan bajet x berape nk byk..ktorg decide untuk redah je berpandukan GPS..TQ mr GPS kerane sgt2 membantu walaupun kadang2 ko mcm biul sikit..xpe2 ktorg paham..manusia pun kadang2 pun biol gak..jadi bile dah decide nk redah je bermula la episode research by mr GOOGLE...sehari sebelum pegi aku list kan mane tmpt perlu pegi..nnt xde la jadi org blur2 kat sane kan..nnt last part baru aku list kan mane tmpt aku pegi..kot2 korang nk pegi gak kan..

untuk tiket flight pegi balik dlm RM80 seorang mcm tu la..aku pun x berape nk ingat sebab beli hampir setahun..time tu pun tgh promo air asia..so ktorg ramai2 ni booking la cepat2..ktorg pegi 6 org..jadi lagi ramai pegi lagi save bajet...tiket flight yg ade mase pegi pun untuk last flight..so ktorg ambk je..jnj murah kan..jadi berkumpul la rombongan cik kiah dlm 7.30 mlm mcm tu..sebab flight pukul 9 mlm..

sebelum check in back harus posing dulu

my luvly hubby..perut makin ke depan

baju terpakse punggah balik sebab beg terberat..nasib ade penimbang kat situ..jadi boleh tau beg korang terlebih atau terkurang..
isi perut kenyang2..
  
no picture please..*bajet artis ke*
muke teruje...

3 beranak..
after landing je settle kan imagesen pastu ambk beg terus keluar..sebab kerete sewe dah tunggu...nasib org tu sanggup tunjuk kan jalan g apartment ktorg sewe tu..ktorg sewe avanza..memandang kan ktorg ramai kan..dan apartment ktorg sewe pun ade 2 bilik..tp x tido dlm bilik pun..ktorg tarik tilam tido kat ruang tamu..puas ati..

next day tu ktorg pun memulakan aktiviti ktorg yg dah di jadual kan..mule2 sekali redah PASAR GAYA..pasar gaya ni terletak dekat kg air..tp pasar gaya ni open hari ahad je..dari pagi smp pukul 1.30pm..so kalau boleh pegi pagi2..jgn jadi mcm ktorg..pegi dah nk tutup..jadi x dpt nk beli pape..kat pasar ni murah la jugak berbanding pasar philipine..jadi sape nk pegi sabah jgn lupe pegi pasar gaya..tp dia bukak hari ahad je tau..

kedai byk dah tutup :(


pilih2..
 


sebab dah byk kedai dah tutup make ktorg next tmpt..RUMAH TERBALIK...rumah ni baru je open..kalau x silap tahun ni rase nye..jadi ktorg sempat merase gak..kalau nk masuk kene bayar RM10 sorang..tp rase mcm x berbaloi..tgk kejap pastu keluar..dah la x blh ambk gamba..sgt2 rugi..baik ambk gamba dari luar pastu balik..tp xpe..pengalaman semua tu..bile masuk je kan rumah tu terus jadi mcm pening..sebab ko dah biase tgk keadaan normal..ni tibe2 semua kene terbalik..pening kejap..

kete kancil yg dah di terbalikan 



i dah sampai sini u..
before nk masuk rumah terbalik dorang bagi syarat kene ketuk gong dulu pastu ketuk pintu..baru org dlm tu open pintu..ni mcm adat ke ape enta..tp nk masuk pun kene beratur..x blh masuk semua..nnt roboh kot..heheh

kene ketuk gong dulu sebelum masuk..
 





puff coklat serius sedap..dah la lembut..terase smp sekarang 


luar dari plan ktorg pegi jambatan gantung..ktorg jln xde smp hujung..sebab tkt..lagi pun jambatan mcm x stabil..jadi sebelum x sempat balik semenanjung baik ktorg cabut dulu..jambatan ni dekat2 dengan rumah terbalik tu..aku pun x ingat ape name tempat tu





hari ke 2 ktorg kat situ terus jadi mcm kelang kabut..tgk luar dah terik giler padahal baru pukul 6..jadi sambung tido balik sebab masih mengantuk..tp still x blh tido..jadi terus bgn siap2 terus keluar..pukul 6 petang kat sane pun dah mcm pukul 9 mlm..mmg terkejut sikit..tp lame2 dah ok..

ni baru pukul 6 ptg..

*sewe kerete=RM170 perday
*apartmant area api-api center-RM140
*rumah terbalik-RM10 seorang..

2 comments:

Iqah Razak said...

huuuu alin..thnx fr da info.. teringin plak nk gi Sabah...

Riri Yoorin said...

wow sgt fun!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...