madam azlin

madam azlin

Sunday, July 28, 2013

30 hari squat challange


start semalam aku dah start buat squat untuk 30 hari..ni sbb sepupu aku suruh buat..pastu jeles tgk badan dia skrg dah fit..badan aku jugak byk lemak2 tepu..so ari sabtu aritu dia ajar care2 nk buat squat ni dgn betul..untuk hari pertame hingga ke 3 mmg akan rase kejang sikit tang kaki..smlm aku start buat sebelum tido...ikut jadual dia bg..buat 50 kali..serius..buat 10 dh kejang..tp aku rest kejap pastu sambung lg 10...

lepas buat tu..kebetulan nk naik atas..rase mcm x jejak kaki dekat lantai..mcm org pakinson pun ade..mengeletar kaki ni..nmpk sgt lame x senam kan..pastu time naik tangge hazab nye bukan main..ambk mase la nk smp atas..pastu turun tangge lak..ingat ok la..turun tangge kan senang..sekali..lg hazab ok...rase nk mengesot je..huhuhuhu..

antara kebaikan buat squat ni..badan akan rase fit..lepas tu..selulit akan hilang..sesuai yg nk fokus kurus tang pinggang ke bawah..

care mcm mane nk buat squat yg betul..jarak kan kaki..mcm nk kude2..pastu turun kan badan..pastikan jadi mcm perempuan kat atas..pastu bontot mesti lentik..paling senang buat depan cermin..

ni care gune pemberat...

ramai ckp result boleh nmpk dlm mase 5 hari..so rase2 nk melaram baju lawa2 time raye ni..rase sempat lg kalau korang start dari harini..jd ape lg..jom buat 30 hari squat challenge.


ade bran dpt bdn mcm ni??


3 comments:

mohd zamri abu hassan said...

Terbaik.... I likeeee Squat...

Siti Fatimah Bahori said...

Squat ni blh kuruskn bdn ea?.. ke membesar kn punggung je?

Siti Fatimah Bahori said...

Squat ni blh kuruskn bdn ea?.. ke membesar kn punggung je?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...