madam azlin

madam azlin

Thursday, March 15, 2012

saye sudah..anda bile lagi..

 
untuk yg belum lagi mengemaskini kan name anda dekat LHDN sila buat dengan segere..kot2 nnt org LHDN dah terpacak depan rumah..suruh korang clear kan mane yg patut..sebelum malu dengan jiran sila pegi buat skrg..bukan susah pun..senang 1 2 3..hehehe..(org tolong aja boleh la ckp lebih)..aku ni kire baru 1st time buat binatang ni..mmg leceh..kene isi mcm2..kalau isi manual ko kene kire sendiri tau..tp skrg x pyh lagi pkai borang..gune kan intenet di hujung jari anda..form semua ade dalam laman web dia..tp sbelum tu kene ambk no pin dekat LHDN..bukan boleh buat je tau..sape2 yg xde kene income tax pun kene buat gak..untuk rekod dorang..

mcm aku dapat balik duit..sebab terlebih baya ke ape enta..aku pun x phm sgt..tau2 kire2 tadi dpt refund dlm seratus lebih..kire ok la..rezeki tu..sape2 dah dpt no pin nnt dia bagi copy dekali dengan instruction mcm mane nk buat..


mule2 masuk laman web dia kat sini..

seterus nye dia akan tunjuk la care2 nk isi kat mane semua kan...

if korang mcm terkial2 mcm aku mcm mane nk isi boleh je isi terus dekat LHDN..dorang ade sediakan komputer untuk korang direct isi kat situ lepas dpt no pin..so kalau x tau boleh tanye akak2 manis kat situ..settle..xpun cube tanye org2 kat opis kanan kiri depan belakang korang..jgn bodo tuli..duk buat sendiri ye..nnt makan diri sendiri..sekian terima kasih

1 comment:

Riri Yoorin said...

kita- ni pon kena buat efiling juge?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...